Dacă simțiți nevoia să vă relaxați datorită faptului că treceți printr-o perioadă mai stresantă masajul de relaxare reprezintă o soluție ideală, deoarece acesta acționează atât asupra psihicului, cât și asupra fizicului. În ziua de astăzi masajul nu mai este un moft pentru ca toată lumea și-l permite. În cadrul acestui salon spa București aveți posibilitatea de a vă relaxa la cote maxime. Masajul are scopul de a scădea ritmul cardiac și presiunea arterial,a ajutând la vascularizarea organismului și relaxarea musculaturii. În plus, scade concentrația hormonilor de stres și favorizează metabolizarea acestora, ceea ce oferă o stare intensă de bine.
De asemenea, mișcările fine și lente ajută sângele să ajungă mai ușor la inimă, ceea ce înseamnă că se ușurează în mod considerabil efortul cardiac. Masajul de relaxare stimulează circulația periferică și ajută nutrienții să ajungă mai bine la nivelul mușchilor. Stimularea circulației favorizează regenerarea țesuturilor deteriorate și crește flexibilitatea. Mai mult decât atât, se elimină mai ușor acidul lactic în fluxul sanguin iar corpul își menține temperatura optimă.
O lume în care agitația este constantă este nevoie să intercalăm câteva sesiuni de relaxare în toată această perioadă agitată. Masajul are și rol terapeutic stimulând receptorii senzoriali și sistemul nervos, ceea ce duce la reducerea nivelului de stres emoțional și fizic. De asemenea, masajele de relaxare gestionează în mod evident simptomele de anxietate, depresie și tulburări digestive, înlătură durerile de cap și de spate, îmbunătățește calitatea somnului și contribuie la ameliorarea atacurilor de panică. Ca și tehnică de relaxare, terapia prin masaj ajută la gestionarea reacțiilor la stres și tulbulări de anxietate.
Este dovedit faptul că persoanele care fac în mod regulat ședințe de masaj suferă de mai puține dureri la nivelul musculaturii și articulațiilor, au circulație sanguină mai bună, sunt mult mai flexibili, dorm mai bine și au un ritm cardiac mai apropiat de normal. Așadar dacă alegeți să faceți masaj de relaxare în mod frecvent cu siguranță sistemul imunitar va fi mult mai îmbunătățit, Veți avea mai puține gânduri anxioase și o rezistență sporită la stres, astfel că veți fi inundați în permanență de o stare de calm și liniște interioară.
Cui îi este recomandat masajul de relaxare ?
Oricine poate să facă acest tip de masaj indiferent de vârstă începând de la copiii mici până la cei mai vârstnici, având în vedere că este vorba despre o terapie medicală complementară.
De cele mai multe ori este recomandată pe lângă un tratament medical sau alteori chiar în locul acestuia, substituindu-l cu succes. În cadrul acestui salon spa București puteți beneficia de servicii de înaltă calitate realizate de către maseurii profesioniști. Aceștia vă ajută să rezolvați în mod natural problemele de sănătate și să primiți toate beneficiile ședințelor de masaj. În acest sens, analizează atent musculatura și articulațiile înainte de a începe procedura propriu zisă pentru a vedea care sunt mișcările cele mai potrivite.
Acestea ajută la detensionarea organismului și la redarea vitalității. Procedurile de masaj de relaxare sunt cele mai utile și implică alternarea mișcărilor în funcție de zonele asupra cărora se va interveni. Terapia de masaj balinez cuprinde întreg corpul, începând de la picioare și până la scalp. Așadar, se începe masarea picioarelor, mergând în continuare asupra spatelui, zonei cervicale, umeri, articulații și celelalte zone. Mișcările lente, dar și cele sub presiune acționează în mod benefic pentru cei care au suferințe cronice sau acute, îndepărtând astfel durerile indiferent de cauza provocatoare.
Mesajul de relaxare îndepărtează efectele negative ale sedentarismului, dar și al efortului intens depus zi de zi. De regulă, acestea sunt factorii care duc la disconfort, dar si la dureri articulare ale membrelor toracice și cervicale de natură musculară sau articulară. Terapia prin masaj este strâns legată de stres, anxietate, depresie și tensiune. Din acest punct de vedere, se recomandă pentru cei care au probleme psihice să recurgă la masajul de relaxare ca o tehnica complementară tratamentului medicamentos.
La ce ajută masajul de relaxare și cine nu are voie sa facă masaj ?
Masajul de relaxare mai poartă și denumirea de masaj antistres și are rol terapeutic. Este foarte util pentru a ameliora disconfortul fizic și psihic de aceea foarte multă lume apelează la această metodă de relaxare. Se realizează de către terapeuți specializați care știu exact care este tehnica de masaj care funcționează cel mai bine în fiecare situație. Veniți la salon spa București pentru a beneficia de nenumărate avantaje în acest sens.
Există și câteva contraindicații în ceea ce privește terapia prin masaj. Așadar, femeile însărcinate nu ar trebui să facă masajîn prima parte a sarcinii, însă este recomandat să facă masaj după ce nasc pentru a remedia problemele pielii.
De asemenea, nu este indicat ca persoanele care au arsuri, răni sau vânătăi să facă masaje de relaxare, dar nici cei care au avut anumite intervenții chirurgicale în ultima vreme. Masajul este contraindicat persoanelor care au febră sau suferă de o afecțiune contagioasă deoarece există riscul să îmbolnăvească și alte persoane.
Alte contraindicații ale masajului vin ca urmare a faptului că pot agrava o suferință în cazul în care nu se informează corect maseuri iar consecințele negative ale manevrelor efectuate pot mobiliza cheaguri de sânge care pot ajunge la creier, inimă sau plămâni provocând decesul. Așadar, evitați aceste situații și informați maseorii corect în funcție de afecțiunile de care suferiți.
Modul în care decurge ședința de masaj este adaptat perfect nevoilor pacienților. Prin urmare, nu există un tipar prestabilit astfel că în funcție de cerințele și preferințele proprii se va adapta un nou ritual de masaj. În acest sens este foarte important să oferi cât mai multe informații referitoare la modul de manifestare al durerii și intensitatea acesteia dacă există sau orice alt disconfort pe care îl resimțiți.
Sintetizarea acestor informații va ajuta maseorul să structureze sesiunea cât mai bine, în așa fel încât obiectivele obținute să fie întocmai în folosul pacienților. Secțiunea de masaj este efectuată începând de la picioare și până în vârful capului și vizează mai mult grupele musculare în care există contracții profunde. Pentru a susține un rezultat surprinzător, tehnicile de masaj sunt combinate în funcție de așteptările acestora. O ședință poate varia între 30 și 60 de minute iar frecvența și durata acesteia depinde de tipul masajului și scopul propus.
Cum se desfășoară o sesiune de relaxare?
Interacțiunea dintre maseuri și pacienți decurge într-o manieră etică în condiții de maxim respect și profesionalism. Pacienții trebuie să fie deschiși la comunicare și să trateze cu considerație munca depusă. De asemenea, nu trebuie să vă simțiți stânjeniți dacă purtați lenjerie intimă la masaj deoarece corpul va fi în permanență acoperit cu un cearceaf sau un prosop tocmai pentru a nu a crea disconfort.
Vor rămâne descoperite doar zonele asupra cărora se lucrează și acest lucru este eficient și pentru a păstra temperatura corpului. Pentru orice nelămuriri puteți pune întrebări maseurilor pentru a vă explica tehnica folosită și modul în care aceasta interacționează prin nivelul de presiune manuală.
Abordarea cu scop terapeutic este foarte profundă în ceea ce privește maniera în care se desfășoară masajul de relaxare, de aceea pacienții trebuie să semnaleze dacă manevrele devin inconfortabile. Acesta ajuta la rezolvarea multor probleme de sănătate și oferă un plus de bunăstare. Maseurii care lucrează în cadrul acestui salon spa București au o vastă experiență în domeniu și dețin un bagaj vast de cunoștințe medicale și anatomie, astfel că pot selecta foarte ușor mișcările cele mai eficiente pentru a genera o stare intensă de bine.
Dacă resimțiți o durere foarte subtilă mai ales la abordarea țesuturilor profunde aceasta se datorează tehnicilor de întindere și poate fi ușor suportată atunci când tehnica este corect aplicată. Senzațiile descrise de pacienți, în general, sunt ca o durere bună care ajută la detensionarea organismului. Maseurii abordează zonele problematice în special pentru o perioadă scurtă de timp, în jur de 10-15 minute alternând mișcările ușoare cu cele profunde pentru un plus de efect. Un masaj balinez este un tratament blând care ameliorează tensiunea musculară, crește circulația și susține un general un sentiment general de relaxare în corp. Toți cei care sunt foarte obosiți sau stresați au nevoie de o portie de răsfăț din când în când.
Mișcările ritmice lungi și circulare ajută la descompunerea aderențelor și facilitează o mai bună circulație în corp, însă nu pot elimina disconfortul muscular și articular. Acestea au o mare însemnătate în ceea ce privește reducerea tensiunii musculare și relaxarea musculaturii,
Terapia prin masaj devine din ce în ce mai apreciată la nivel internațional deoarece aduce o mulțime de beneficii importante în recuperarea și păstrarea stării de sănătate psihice și fizice Nu este suficient ca organele din corp să funcționeze în mod corespunzător, ci trebuie să existe o legătură permanentă între buna funcționare a corpului și a minții.
Așadar masajul de relaxare este recomandat pentru o varietate de probleme de sănătate, începând de la ameliorarea stresului și până la gestionarea durerii. Oricând vă simțiți foarte obosiți sau stresați faceți-vă o programare la salon spa București pentru a vă lăsa cuprinși de sentimente profunde de calm și liniște oferite de o sesiune de masaj. Acesta reprezintă cea mai cunoscută formă de masaj ce se poate aplica și la copii. Se bazează pe mișcări blânde, de mângâiere sau frământare ușoară a pielii executate într un mod confortabil și într-o atmosferă foarte liniștitoare
Pentru a obține un masaj de relaxare reușit trebuie să-ți facă plăcere toate atingerile efectuate, precum și mirosul pe care îl simți, designul încăperii și tot ce te înconjoară în general. Nu trebuie să stai crispată sau încordată, ci să te lași purtată de toate aceste sentimente profunde care te ajută să te bucuri din plin de răsfăț total.