3 criterii de alegere a unei mașini pentru începători

Dacă ai luat de curând permisul, următoarea investiție pe care trebuie să o faci este clar o mașină. Însă, achiziția nu trebuie să fie nici prea costisitoare, dar nici superficială. Când ești începător, ești supus greșelii – practic, trebuie să înveți să te adaptezi traficului urban și să faci față agitației aferente. Nu ai nevoie, așadar, de o mașină foarte scumpă, însă nici aleasă după ureche.

Nu-ți face probleme. Există câteva criterii care te vor ajuta mai mult ca sigur în procesul de cumpărare, chiar dacă ești începător și din punct de vedere tehnic. Pe toate le poți descoperi în rândurile de mai jos.

Cum poți alege corect o mașină pentru începători?

Vrei să fii sigur/ă că ai luat decizia corectă în privința modelului ales, dar și a funcțiilor pe care le oferă? Iată 3 sfaturi pe care să le bifezi mereu:

  1. Nu opta pentru o mașină nouă – Chiar dacă șofatul a devenit un hobby, nu face o alegere de moment. Ține cont de faptul că în primii doi ani vei avea parte de multe experiențe în trafic, așa că ar fi păcat să cumperi un model nou. E foarte posibil, de asemenea, să te confrunți cu diverse incidente, care nu vor face decât să afecteze valoarea în timp a autoturismului.
  1. Apelează la serviciile unui expert în verificare auto înainte de cumpărareNu merge singur/ă la negociere. Există mulți samsari care cosmetizează daunele. De cele mai multe ori, modificările sunt atât de fine, încât doar un specialist poate evalua corect situația. Profesioniștii vor analiza îndeaproape starea mașinii atât în mers, cât în staționare. Se ocupă inclusiv de verificarea componentelor cheie – de la motor până la injectoare și cutie de viteze.
  1. Ține cont de nevoile personale, dar și de bugetul disponibil – Pune în balanță toate aspectele – nivelul de confort, necesitatea de deplasare în afara orașului, dar și fiabilitatea construcției. În cazul în care trebuie să mergi zilnic prin traficul urban, o cutie automată este mai ușor de condus decât una manuală. De asemenea, în ceea ce privește bugetul, ia în considerare prețul inițial, precum și costurile de asigurare, combustibil și întreținere.

Top mașini ideale pentru începători

Nu te-ai hotărât încă în privința achiziției? Iată câteva mașini care se potrivesc de minune începătorilor în ale șofatului:

  • Suzuki Swift – Cu o astfel de mașină vei reuși să te strecori rapid pe străzile înguste din București. Totuși, vei avea nevoie de expertiza unui inspector auto.
  • Toyota Yaris – Are un interior spațios și un portbagaj practic, în care poți integra cu ușurință bagaje destul de voluminoase. Tocmai de aceea, este ideală atât pentru oraș, cât și pentru călătorii.
  • Dacia Logan – O alegere clasică, fiabilă și convenabilă din punct de vedere al prețului. Nu vei avea probleme în privința manevrării și parcării. În plus, vine cu o gamă variată de specificații.

Achiziția unei mașini nu a fost nicicând mai ușoară. Sfaturile de mai sus te vor ajuta să te bucuri mult timp de investiția făcută.

Nu ezita să contactezi o firmă specializată în domeniu – profesioniștii îți vor oferi consultanță personalizată și servicii premium!

Author: Succes Grup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *