Cand sa mergi la dentist?

Sanatatea orala este un aspect important, pe care nu ar trebui sa il neglijeze nimeni. Sa e ingrijim constant dantura, este un sfat pe care il primim adesea insa putini il respecta. Auzim destul de des ca periajul dentar nu trebuie sa lipseasca din rutina zilnica. Este important sa nu neglijam sanatatea orala.

E indicat sa mergi la medicul stomatolog regulat, doar pentru consultatii, pentru a te asigura ca totul e in regula. Chiar daca nu simti durere sau disconfort, te-ai putea confrunta cu probleme serioase. Exista o multime de cazuri in care sanatatea orala a fost neglijata atat de mult incat a fost nevoie de o coroana metalo cermica.

Consultatiile regulate te vor ajuta sa eviti astfel de situatii. Medicul poate constata din timp care este problema si poate stopa evolutia acesteia. Aparitia unor afectiuni grave sau chiar pierderea dintilor implica nu doar costuri mai mari de tratament ci si disconfort sporit. De aceea, este important sa mergi regulat la consultatie regulat.

Situatii in care trebuie sa mergi la dentist

Exista unele cazuri in care nu mai poti astepta. Desi nu ai dureri sau sangerari, pot exista o multime de afectiuni ale danturii pe care nu le putem identifica singuri. Unele persoane au fost nevoite sa apeleze la implanturi sau la o proteza. Si tu esti in situatia asta? Te intereseaza dinti ficsi in 24 ore pret?

Pierderea mai multor dinti este o situatie des intalnita. Multe persoane apeleaza la dinti ficsi in 24 ore pentru ca sunt o solutie rapida si stabila. Totusi, e indicat sa vorbesti cu un medic despre asta. Pierderea dintilor poate fi cauzata de:

  1. Traume
  2. Carii profunde
  3. Boli gingivale

Atunci cand dintii sunt grav deteriorati, e important sa analizeze starea danturii tale, un medic specialist. El iti va recomanda ce tratament anume trebuie sa urmezi. Parerea unui specialist te va ajuta sa alegi cea mai buna varianta pentru tine. Asadar, daca simti ca dintii tai sunt din ce in ce mai afectati, stii ce trebuie sa faci.

Alte situatii des intalnite

O alta procedura comuna realizata frecvent de medicii stomatologi este extractia maselei de minte. Tocmai de aceea, multe persoane sunt interesate de extractie masea de minte pret. Atunci cand simti durere sau cand gingia este inflamata, este recomandat sa mergi la stomatolog.

Maselele de minte sunt problematice, multe persoane se confrunta cu inflamatii puternice si infectii. Uite cateva motive principale pentru care ar trebui sa contactezi un stomatolog sau un medic chirurg :

SituatiiDescriere
Lipsa de spatiuDuce la maselele de minte incluse
Inflamatii si infectiiAtunci cand ies partial sau incorect
Carii si afectarea dintilor veciniMaselele de minte sunt greu de curatat

Durere, sangerari, sensibilitate dentara

Atunci cand observi ca gingiile tale sangereaza, ai putea avea gingivita sau o alta forma de boala parodontala. E important sa mergi cat mai repede la stomatolog pentru ca poti risca complicatii mai grave. Inclusiv pierderea dintilor este unul dintre riscuri. Sangerarile apar frecvent atunci cand te speli.

O alta situatie in care nu ar trebui sa neglijezi sanatatea orala este cazul in care ai durere sau sensibilitate la rece sau cald. Unele persoane simt disconfort inclusiv la contactul dintilor cu alimente dulci sau acide. In aceste situatii poate fi vorba despre:

  • Infectii
  • Carii
  • Deteriorarea smaltului

Durerea dintilor poate fi cauza inclusv de fractura sau fisura unui dinte. In unele cazuri, poate fi nevoie inclusiv de o extractie. In functie de adancimea fisurii, poate fi nevoie de o obturatie sau de o coroana. E imposibil de pus un diagnostic fara consultatia de specialitate. Mergi la medic si afla din surse sigure ce trebuie sa faci.

Preventia si ingrijirea regulata

Pentru sanatatea orala pe termen lung, e important sa mergi constant la medic si sa te asiguri ca iti ingrijesti zilnic dantura. E important sa acordam atentie sanatatii dentare pentru ca riscam complicatii dureroase si costisitoare. Un control de rutina contribuie nu doar la o mai buna sanatate orala ci si la o estetica mai buna.

Un zambet stralucitor te ajuta sa ai mai multa incredere in tine. Inclusiv stima de sine poate fi considerabil crescuta. Acorda danturii tale atentia de care are nevoie si te vei bucura de un aspect imbunatatit al danturii tale. Vei vedea ca inclusiv trasaturile fetei se schimba semnificativ.

Risti sa iti supui dantura la tratamente mai complicate si mai dureroase. Atunci cand amanam sa ne programam la dentist, inclusiv costurile tratamentelor ulterioare sunt mai ridicate. E important ca afectiunile danturii tale sa fie identificate si tratate la timp. Un control de rutina te ajuta sa ai un zambet mai frumos si mai sanatos.

Author: Succes Grup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *