Consultanță de Înaltă Calitate în Design Interior în București

După câte știm cu toții, arhitecura apartamentelor din București s-a schimbat considerabil în uiltimii zece ani introducându-se astfel diverse forme care să conducă la crearea de desginuri care să se adapteze la un nivelul de trai dintr-o Capitală europeană. Modul în care apartamentele sunt compartimentate s-a schimbat și el, devenind acum populare loucuințele cu living open space – un concept de design interior care integrează mai mule funcțiuni într-un spațiu deschis. Altfel spus, dacă o compartimentare tradițională presupunea ca sufrageria și bucătăria să fie despărțite printr-un perete și o ușă, acum aceste funcțiuni sunt în același spațiu, iar despărțirea lor se face cu ajutorul tehnicilor în design interior.

Rolul firmei de amenajare interioară

Dacă și tu te-ai mutat recent într-un astfel de apartament și simți că amenajarea interioară îți dă bătăi de cap, atunci înseamnă că trebuie să apelezi la o firmă de design interior care să te ajute în abrodarea celui mai potrivit stil de amenajare interioară. Astfel, arhitecții și designerii se adaptează la cerințele și nevoile tale și realizează un design estetic și funcțional.

Consultanța în design interior presupune alegerea culorilor, texturilor, selectarea mobilierului și a decorațiunilor. Ulterior, fiecare detaliu este atent analizat și integrat în conceptul general al designului. Pe lângă asta, consultanța în design interior presupune și recomandări cu privire la optimizarea spațiului, folosirea eficientă a luminii naturale și artificiale, și implementarea soluțiilor tehnologice moderne pentru a aduce un plus de confort și funcționalitate în locuință.

Ce este consultanța design interior

Consultanța design interior este un serviciu oferit de către firmele de profil persoanelor care nu știu ce linie de design să integrezi locuința lor. Asfel, pe baza unei abordări psihologice și a cunoștințelor în domeniu, o persoană specializată, denumită astfel consultant în design interior are rolul de a oferi indicații pentru alegerea celui mai potrivit stil de amenajare interioară care să reflecte stilul personal.

Cum funcționează serviciul de consultanță în design interior

De consultanță în designul interior se poate beneficia la prima întâlnire, cea de cunoaștere, în care clientul este încurajat să se exprime liber și sincer pentru a comunica cât mai clar care este stilul său de viața pentru a a oferi astfel direcții de design. La întâlnire mai pot fi prezenți arhitecții de interior și designerii pentru a completa cu detalii specifice pentru a contura astfel stilul de amenajare care să reflecte cât mai bine personalitatea clinentului.

Astfel, în cadrul procesului de consultanță în design interior, echipa desemnată pentru amenajarea spațiului începe prin a asculta cu atenție dorințele și cerințele clientului pentru a înțelege în profunzime modul în care acesta își folosește spațiul pentru a-și desfășura activitățile zilnice. Ulterior acestei etape din consultanța design interior, echipa analizează spațiul pe care îl are de amenajat, realizează măsurători și verifică instalațiile și calitatea perețiilor pentru a reusș astfel să creeze un design care să nu doar impresioneze vizual, ci să și îndeplinească nevoile și dorințele.

Consultanță design interior – Etapele de realizare

Consultanța în design interior joacă un rol esențial în procesul de amenajare a spațiilor, aducând expertiza și creativitatea specialiștilor pentru a crea mediul dorit de clienți. Pentru a înțelege mai bine ce însemană consultanța în design interior, ți-am detaliat mai jos toți pașii implicați.

Ascultarea și înțelegerea nevoilor clientului:

Consultanța în design interior estr un proces de înțelege și ascultare în profunzime a dorințelor, nevoilor clientului pentru a dezvolta un proiect de amenajare care să surprindă prin estetica folosită și prin funcționalitate.

Crearea unui concept și a unei viziuni:

Pe baza informațiilor obținute de la client, următorul pas în consultanța de design interior presupune dezvoltarea unui un concept și o viziune generală pentru spațiu. Acesta include selecția de culori, materiale, mobilier și elemente decorative care să se potrivească stilului personal și obiectivelor dorite.

Optimizarea spațiului:

Consultanții în design interior au experiență în optimizarea spațiului, asigurându-se că fiecare centimetru este utilizat eficient. Ei pot oferi soluții creative pentru a maximiza funcționalitatea și confortul în spațiul dat.

Selectarea materialelor și finisajelor:

Consultantul în design interior ajută la alegerea materialelor potrivite pentru mobilier, pardoseli, perdele, pereți și alte elemente de design. Alegerea adecvată a materialelor contribuie la estetica finală și la un design funcțional.

Gestionarea bugetului:

Un consultant în design interior poate să ofere soluții care să se încadreze în bugetul clientului. Acesta poate sugera alternative și optimizări pentru a asigura un echilibru între calitate și cost.

Coordonarea proiectului:

Consultanța în design interior implică adesea coordonarea cu diverși furnizori și artizani pentru a asigura implementarea eficientă a proiectului. Acest aspect este crucial pentru a menține un flux de lucru lin și pentru a respecta termenele stabilite.

Adaptarea la tendințe și tehnologii:

Consultanții în design interior sunt familiarizați cu ultimele tendințe în design și tehnologii. Ei pot integra soluții inovatoare și moderne în proiectele lor, oferind astfel idei și concepte personalizate.

Prin urmare, consultanța în design interior aduce expertiza profesională într-un proiect, transformând spațiul într-un mediu funcțional, estetic și personalizat conform nevoilor și preferințelor clienților.
Costul unei consultanțe în design interior poate varia semnificativ în funcție de mai mulți factori, inclusiv experiența și reputația consultantului, complexitatea proiectului, dimensiunea spațiului și regiunea geografică în care se desfășoară proiectul. Iată câțiva factori care pot influența costul. De regulă, firmele de amenajare interioară au integrat în pachetul lor și consultanța în design interior. Dacă nu au, atunci este bine să întrebi acest aspect pentru a nu fi taxat suplimentar pe parcursul proiectului de amenajare.

Atrix Concept – firmă de amenajări interioare

Dacă ești din București și nu te-ai decis asupra designului interior ales, atunci ai ajuns unde trebuie. Indiferent dacă ai în plan amenajarea completă, doar adăugarea unor accente noi sau chiar renovarea, îți vom oferi consultanță în design interior pentru a crea un spațiu în care să te regăsești. Eechipa noastră de specialiști în design interior este aici pentru a te ghida și inspira în călătoria către crearea unei locuințe care să te reprezinte cu adevărat. 

De ce firma de consultanta in design interior Atrix Concept

Atrix Concept este o firmă care a luat naștere din pasiunea pentru artă și bunul gust pentru oferirea unui pachet complet pentru amenajarea interioară, în care am inclus și consultanța în design. Suntem printre cele mai de suuces firme care oferă servicii de renovare la calitate înaltă. Cu o viziune clară de a maximiza spațiul disponibil prin compartimentarea potrivită care să îmbine funcționalitatea cu estetica, ne-am câștigat respectul în fața oamenilor. 

De asemenea, colaborăm cu furnizori de execepție din țară și din afată pentru a integra în designul final materiale durabile și realizate conform noile tendințe în amenajări interioare. În funcție de cerințele clientului, punem accent pe sustenabilitate în designul interior și realizăm proicte de design în care folosim materiale prietenoase cu mediul înconjurător,

Am livrat întotdeauna proiecte la calitate înaltă și am respectat termenele de livrare oferind un design de interior inovator care să reflecte personalitatea clientului, să-i ușureze munca și să scurteze timpul necesar pentru realizarea activităților casnice. 

Astfel, dacă vrei să beneficiezi de consultanță în design interior și de proiecte de amenajare la calitate înaltă, contează pe Atrix Concept – companii de design interior.

Contactează-ne la numărul de telefon afișat pe site, printr-un email sau prin completarea formularului și bucură-te un proiect amenajare sau renovare realizat la calitate înaltă.

Author: comunicat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *