Culorile anului 2024 – cum să-ți amenajezi casa în tendințe?

Dacă planifici să-ți cumperi un proiect casa în 2024, Institutul Pantone a desemnat culorile anului – perfecte pentru a completa armonios designul unei locuințe. Așadar, în cazul în care îți dorești  o estetică modernă, cu personalitate, specialiștii au stabilit nuanțele câștigătoare. Dacă 2023 a fost despre energie, forță, curaj și vitalitate, 2024 este colorat în tonuri delicate, senzuale și subtile. Peach Fuzz – un mix de roz și portocaliu – piersică – descrie cel mai bine atmosfera noului an.

Acum, mai mult decât niciodată, e nevoie de o responsabilitate aparte în crearea tabloului estetic. Elementele, contopite într-un tot unitar perfect, trebuie să exprime empatie, liniște și echilibru între corp și minte. Confortul pe care îl creează Peach Fuzz atinge cote înalte în design interior – acolo unde creativitatea trebuie completată de armonie vizuală. Culoarea te poate ajuta să conturezi atmosfera de familie și să te delectezi cu momente speciale, reprezentative pentru felul tău de a fi. Însă, mai multe despre amenajarea unui proiect casa în cele mai actuale nuanțe afli în rândurile de mai jos!


Culorile anului 2024 – ce merită să încerci în decorul locuinței?

Fie că ești adeptul unor proiecte case minimaliste sau boemene, există mai multe variante pe care le poți încerca din punct de vedere cromatic. Pe lângă Peach Fuzz, în 2024 se mai remarcă și:

  • „Limitless‟ – O nuanță de bej, subtilă, delicată și foarte elegantă. O poți aborda în diverse zone ale locuinței – de la living până la dormitorul matrimonial. Ba chiar poți încerca decorațiuni diverse în nuanța Limitless.
  • “Orangeade” – Dacă îți dorești ceva mai îndrăzneț, dar care să se integreze cu ușurință într-un proiect casa simplist, Orangeade este alegerea ideală. Este vibrantă și romantică – așadar, nu ezita să o abordezi la nivelul pieselor de mobilier. Poate fi vorba de o canapea sau de un fotoliu confortabil.
  • “Mushroom” – Intimitate și mister – cam așa poate fi descrisă culoarea “Mushroom”. Arată foarte bine într-un decor clasic, tocmai pentru că emană un vibe boem și relaxat. Integrează elemente estetice în nuanța clasică de pământ cu tonuri de roz atât în dormitor, cât și în baie sau living.
  • “Chambray Blue” – O variantă dinamică, caracterizată de energie pozitivă și versatilitate,. Se va potrivi de minune în cazul unor proiecte case mici pentru că maximizează cu succes efectul vizual. Alege textile sau imprimeuri în nuanța Chambray Blue, iar rezultatul final te va surprinde plăcut.

Care sunt criteriile de alegere pe care le au în vedere experții Pantone?

Te întrebi cum știu specialiștii institutului Pantone să aleagă de fiecare dată cele mai relevante culori? Ei bine, iată care sunt criteriile pe care le iau în considerare:

  • Colaborarea cu profesioniștii din industrie – Pantone lucrează în strânsă legătură cu designeri, artiști, creatori de modă, arhitecți și alți profesioniști pentru a înțelege tendințele și direcțiile actuale în design.
  • Evaluarea impactului psihologic – Culorile au un impact puternic asupra emoțiilor și stărilor de spirit. Pantone examinează modul în care ar putea influența oamenii la nivel psihologic și iau decizii în consecință.
  • Adaptare culturală – Pantone analizează influențele culturale, evenimentele globale și schimbările sociale care pot influența preferințele în ceea ce privește alegerea nuanțelor.

Acum că ai aflat care sunt cele mai apreciate opțiuni cromatice pentru 2024, nu-ți mai rămâne decât să treci la amenajare!

Author: Succes Grup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *