Cum alegi corect un scaun pentru birou?

Un scaun de birou bun trebuie să ofere confort deplin. Trebuie să te simți confortabil când stai pe el. Merită să îți amintești că fiecare om este diferit, iar  acest lucru înseamnă că atunci când alegi un scaun, trebuie să ții cont de diferențe precum înălțime, proporții ale corpului sau nevoi speciale.  Calitatea este, de asemenea, importantă. Durabilitatea mobilierului depinde de aceasta. Deci, cum alegi modelul potrivit?

Cum alegi un scaun birou pentru înălțimea ta?

Cel mai simplu este să alegi modele de scaune birou cu reglare pe înălțime. Această funcționalitate îți va permite să adaptezi setările în mod specific la așteptările tale. În cele mai multe cazuri, scaunele de birou au mult mai multe opțiuni de reglare decât doar înălțimea. Cotierele, tetierele, înclinarea spătarului și chiar nivelul de extensie sunt reglabile. Cu astfel de opțiuni, vei putea realiza cu ușurință un cadru în care multe ore petrecute în poziție șezând să nu îți afecteze bunăstarea, coloana vertebrală și sănătatea.

Bine de știut! Unghiul optim al picioarelor pe sol ar trebui să fie 90 de grade. Reglează înălțimea scaunului pentru a-l obține.

Un scaun confortabil pentru birou – o alegere dificilă

Un scaun confortabil pentru computer poate însemna ceva diferit pentru fiecare. Sunt tot atâtea preferințe câte utilizatori sunt. Sănătatea este cu siguranță un criteriu de selecție important. Statul pe scaun pentru perioade lungi poate tensiona serios spatele, provocând nu numai disconfort și făcând imposibilă concentrarea, dar, mai presus de toate, poate provoca modificări permanente ale coloanei vertebrale.

Bine de știut! Dacă lucrezi 8 ore pe zi, înseamnă 40 de ore într-o singură săptămână. Și până la 160 de ore pe lună. Este ușor să calculezi apoi cât petreci în poziția această în fiecare an. Iar dacă nu ai grijă să rămâi sănătos și confortabil, consecințele pot fi foarte grave.

Ergonomia mai presus de toate

Un scaun confortabil are un impact foarte semnificativ asupra calității muncii tale. Dacă nu te simți confortabil, vei schimba constant pozițiile, te vei zvârcoli și vei căuta confort. Doar acele scaune pentru birou specializat te va asigura că lucrezi bine și coloana vertebrală va fi sănătoasă pentru mulți ani de acum înainte.

Un scaun de birou cu suport lombar este o soluție perfectă pentru ore lungi petrecute în el. Foarte des, un scaun de birou are o umflătură în secțiunea lombară, datorită căreia spatele este susținut într-un punct critic. Datorită acestui lucru, poziția corectă este menținută pe tot parcursul muncii. De asemenea, este important ca suportul să fie cât mai sus posibil – oferind suport pentru întreg spatele.

Deci ce scaun de calculator ar trebui să alegi ca să nu regreți? Confortabil, reglabil, respectând toate regulile ergonomice. Acesta este cel mai important lucru. Trebuie să fie de calitate testată și confirmată, care va fi răsplătită cu durabilitate. De asemenea, este important să se încadreze în aranjamentul pe care l-ai ales – până la urmă, trebuie să completeze bine decorul biroului. Cu toate acestea, știi din practică faptul că cele mai bune scaune de birou merg mână în mână vizual cu o calitate înaltă și o funcționalitate bine gândită.

Author: Succes Grup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *