Laura Dumitrescu

Laura Dumitrescu, CEO al Ascendio.com.ro, Despre Balanța Între Cifra de Afaceri și Profit în Antreprenoriat

În lumea dinamică a afacerilor, antreprenorii se confruntă adesea cu dilema: ce este mai important, cifra de afaceri sau profitul realizat? Laura Dumitrescu, CEO al Ascendio.com.ro, aduce o perspectivă valoroasă asupra acestei întrebări, bazându-se pe experiența sa vastă în consultanța de business.

„Când vorbim despre succesul unei afaceri, este esențial să înțelegem că atât cifra de afaceri, cât și profitul sunt indicatori importanți, dar rolul lor în evaluarea performanței unei companii diferă”, explică Laura Dumitrescu. „Cifra de afaceri reprezintă volumul total al vânzărilor și serviciilor oferite de o companie, fiind un indicator al mărimii și al creșterii afacerii. Pe de altă parte, profitul, care este venitul rămas după deducerea tuturor cheltuielilor, reflectă eficiența și sustenabilitatea afacerii.”

Laura subliniază că, în timp ce o cifră de afaceri mare poate părea impresionantă la prima vedere, ea nu garantează neapărat un profit sănătos. „O companie poate avea vânzări mari, dar dacă costurile sunt proporțional de mari sau chiar mai mari, profitul va fi minim sau inexistent. Acest lucru poate pune afacerea într-o situație vulnerabilă, în special în contexte economice dificile.”

Pe de altă parte, un profit consistent, chiar și cu o cifră de afaceri mai mică, poate indica o gestionare eficientă a resurselor și o structură de costuri optimizată. „Profitul este cel care asigură sustenabilitatea pe termen lung a afacerii, permițând reinvestirea în dezvoltare, inovație și, nu în ultimul rând, în echipa care stă la baza oricărui succes”, adaugă Laura.

CEO-ul Ascendio.com.ro menționează că echilibrul dintre cifra de afaceri și profit este crucial. „O afacere sănătoasă trebuie să urmărească o creștere a cifrei de afaceri, dar nu în detrimentul profitabilității. Este important să se găsească un echilibru între expansiune și eficiență, între investiții și controlul cheltuielilor.”

Laura Dumitrescu împărtășește că la Ascendio, abordarea este întotdeauna personalizată. „Fiecare afacere are propriile sale provocări și oportunități. Prin serviciile noastre de consultanță, ne asigurăm că antreprenorii înțeleg nu doar cifrele, ci și povestea din spatele lor. Ajutăm afacerile să identifice cele mai eficiente strategii pentru a crește atât cifra de afaceri, cât și profitul, într-un mod sustenabil.”

În concluzie, Laura Dumitrescu accentuează că, în antreprenoriat, nu există o formulă universală pentru succes. „Fiecare afacere este unică, iar strategiile trebuie adaptate în consecință. La Ascendio, ne dedicăm să oferim soluții personalizate care să ajute afacerile să navigheze cu succes prin complexitățile pieței, echilibrând inteligent creșterea cifrei de afaceri cu maximizarea profitului.”

Prin abordarea sa echilibrată și orientată către soluții, Laura Dumitrescu și echipa de la Ascendio.com.ro demonstrează că succesul în afaceri nu este doar despre cifre, ci și despre înțelegerea profundă a modului în care aceste cifre sunt generate și gestionate. În final, echilibrul dintre cifra de afaceri și profit este cheia unei afaceri prospere și durabile.

Author: comunicat