Marirea de sani prin abord transaxilar vs. marirea de sani cu incizie inframamara – Ce diferente exista intre cele doua?

Pentru femeile care doresc sa se supuna unei interventii chirurgicale de marire de sani, una dintre deciziile importante pe care trebuie sa le ia este ce tip de incizie sa faca. In randurile ce urmeaza, vom discuta despre doua dintre cele mai populare tipuri de incizie facute in operatiile de augmentare mamara pe care le efectueaza Doctorul Serban Porumb, unul dintre cei mai apreciati chirurgi plasticieni de la noi din tara, cu vasta experienta in interventiile chirurgicale de marire a sanilor si rinoplastie.

Ce este interventia chirurgicala de marire a sanilor prin abord transaxilar?

Marirea de sani prin abord transaxilar se face prin realizarea inciziei sub axila. Prin incizie, se face un canal prin care se introduce implantul mamar, urmand ca acesta sa fie plasat fie sub tesutul mamar, fie sub muschiul sanului, in functie de ceea ce au decis chirurgul si pacienta. Cele mai multe femei opteaza pentru aceasta tehnica deoarece nu lasa cicatrici vizibile pe sani.

Procedura de marire sani prin abord transaxilar ascunde cicatricea la subrat si, chiar si atunci cand bratul este ridicat, aceasta este dificil de sesizat, deoarece se face de obicei chiar in pliul axilei.

Ce este interventia chirurgicala de marire a sanilor prin abord inframamar?

Aceasta metoda de marire a sanilor presupune realizarea unei incizii de-a lungul cutei inferioare a sanului, in apropierea locatiei in care sanul intalneste cutia toracica. Desi cicatricile de la incizie pot fi vizibile, sutienul le va acoperi cu usurinta.

Este la fel timpul de recuperare intre cele doua tipuri de incizie pentru marirea sanilor?

O intrebare frecventa pe care o primeste doctorul Serban Porumb de la Estetis Clinic atunci cand pacientele sale trebuie sa se decida asupra metodei de interventie este daca exista o diferenta in timpul de recuperare intre cele doua tipuri de incizie. Raspunsul este de obicei da. De cele mai multe ori, interventiile de marire a sanilor cu incizie in axila vin cu o recuperare mai usoara si mai rapida, dat fiind faptul ca tesutul mamar nu a fost sectionat pentru inserarea implantului. Cu toate acestea, este totusi nevoie de cateva saptamani de recuperare pentru ca pacienta sa isi revina complet.

Ce tip de incizie pentru marirea sanilor este mai indicat?

Decizia tipului de interventie de marire a sanilor este foarte personala si nu poate fi aceeasi pentru orice pacienta. De exemplu, daca vrei sa te supui unei augmentari mamare pentru a corecta sanii care sunt vizibil asimetrici, este posibil sa doresti sa alegi optiunea cu incizie inframamara. Daca, insa, esti ingrijorata ca vei avea cicatrici inestetice pe sani, marirea de sani prin abord transaxilar poate fi alegerea potrivita pentru tine.

Author: Succes Grup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *