Sfaturile GLAMI: ce piese vestimentare și culori ar trebui să incluzi în garderobă anul acesta


În dinamica fashion actuală, preferințele cromatice reprezintă mai mult decât o simplă alegere estetică. Astfel, hainele ajung să fie atât o expresie a gustului personal, cât mai ales un mijloc prin care identitatea fiecăruia este definită și comunicată. Și totuși, de la an la an anumite trenduri acaparează scena, impresionând fie prin splendoare, fie prin adaptabilitate sau chiar îndrăzneală.

Pentru ca tu să fii la curent cu piesele vestimentare și direcțiile cromatice esențiale în 2024, GLAMI, platforma europeană lider în descoperirea modei, a analizat produsele și filtrele de culoare cele mai râvnite de vizitatorii site-ului în 2023. Ți le prezintă acum în acest material plin de sugestii stilistice, foarte utile pentru reîmprospătarea garderobei!

Articole care valorifică simțul practic

Deschiderea către articolele versatile și chic constituie un motiv recurent în ultima vreme pe plan național – dar și dincolo de granițe. Confortul și simțul practic dau tonul în realizarea ținutelor, iar alegerile românilor o confirmă.

Printre cele mai populare opțiuni se numără gecile matlasate, care au fost adoptate de mulți fani ai curentului Gorpcore. Însă pe bună dreptate, mai ales întrucât țin frigul la distanță și pot fi purtate facil într-o multitudine de combinații. De asemenea, fustele midi și maxi, fie ele din denim, lână sau satin, au parte de o revenire spectaculoasă în top. Imprimeul ce nu are voie să lipsească? Cel floral, desigur, care oferă un aspect delicat și plin de rafinament.

Cât despre blugi, trebuie să știi că zilele de glorie ale configurației mom fit au apus. Variantele evazate, wide, sunt pe placul unui public din ce în ce mai larg, iar aerul lor clasic justifică situația.

Încălțăminte retro, pentru un plus de stil și… nostalgie

La capitolul încălțăminte, pantofii sport vor fi mereu pe lista favoriților. De această dată însă, vedetele sunt modelele vintage, cu o notă elegantă. Românii au optat pentru atemporalii Nike Air, dar și pentru minunații Adidas Samba, Gazelle sau Campus, variante care au furat toate inimile.

Iar dacă ai crezut că încălțămintea Ugg nu va mai fi vreodată în tendințe, realitatea îți demonstrează contrariul, deoarece varianta Ultra Mini este din nou foarte dorită. Surpriza momentului? Saboții și papucii de casă Ugg, care uimesc prin designul minimalist și prin comoditate.

Culori ce sprijină libertatea stilistică

Așa cum ne-am obișnuit, româncele au o înclinație aparte pentru „simplitatea de efect”. Nuanțele de alb, negru, bej, gri și chiar argintiu au alcătuit garderoba de bază și o vor face în continuare, grație capacității lor de a rămâne în tendințe sezon după sezon. În plus, piesele în aceste tonuri neutre se combină cu mare ușurință și compun niște ținute versatile.

Roșul intens are la fel de mult succes, fiind vital în ținutele elegante și pasionale. Desigur, nu este necesar să fie purtat din cap până în picioare, ci poate fi utilizat drept culoare de contrast. Trebuie doar să integrezi diferite accente roșii, precum poșete, eșarfe sau pantofi. Și albastrul sau verdele se bucură de atenție, fiind potrivite atât ținutelor de zi cu zi, cât și celor office sau de ocazie.

Author: Succes Grup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *