Industria construcțiilor atrage un val de noi angajați

Construcțiile rămân un sector vibrant și bine remunerat în România, cu perspective solide pentru salariile lucrătorilor din acest domeniu.

Fiecare lună aduce sute de oportunități de angajare, iar salariile atractive sunt valabile atât pentru cei calificați, cât și pentru cei fără experiență.

Ce salarii se câștigă în construcții

Muncitorii cu diverse calificări în construcții pot câștiga de două ori mai bine decât un inginer debutant. Un salariu de bun simț în construcții începe de la suma de 4000 de lei, dar acesta este considerat deja un salariu depășit, în condițiile noilor scumpiri din această toamnă.

Guvernul promite majorarea salariului minim în construcții printr-o ordonanță de urgență care va fi asumată cât mai curând posibil. Salariul minim pe economie este posibil să crească în această toamnă cu 10%, iar salariul mediu în construcții va crește cel mai probabil cu 10 – 15%.

Fierarii, faianțarii sau zugravii cu experiență câștigă în medie între 5.000 și 7.000 – 9.000 de lei pe lună pe șantierele din România. Cu toate acestea, mulți dintre lucrătorii români cu experiență în construcții sunt interesați în continuare de locurile de muncă din Germania, din Marea Britanie sau Belgia.  

Cererea de muncitori, tot mai mare în domeniu

Domeniul construcțiilor atrage mulți lucrători, mai ales muncitori necalificați, și cu toate acestea numărul lor este insuficient. Construcțiile oferă cele mai multe locuri de muncă în Argeș, în  București, în Prahova, în Brașov, Timișoara sau Cluj.

Salariul mediu net în construcții este de peste 4.400 de lei, mai ales că angajații din acest domeniu sunt scutiți de plata impozitului pe venit și de contribuțiile la sănătate. Cu toate acestea, în mod oficial, erau înregistrați cu forme legale de muncă numai 470.000 de muncitori la nivel național și este nevoie de un număr cel puțin dublu de lucrători.

Patronii firmelor de construcții din Prahova sunt interesați deopotrivă de lucrători români cu experiență, cât și de muncitorii străini pe care îi pot aduce din țările asiatice. Dar muncitorii din județele vecine, cei care caută locuri de muncă în Câmpulung Muscel, Târgoviște, Buzău sau Mizil se pot orienta către ofertele de lucru în construcții din Ploiești și din alte localități dezvoltate ale județului Prahova.

Author: Succes Grup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *