Reabilitare fizica, psihica si emotionala prin alternative prietenoase

Organismul uman functioneaza eficient cu ajutorul unei relatii sanatoase intre minte, spirit si bunastare fizica. Oamenii pot suferi, de-a lungul vietii, de situatii care sa perturbe armonia dintre aceste componente, lucru ce poate necesita solutii de remediere a consecintelor mai neplacute.

Imbunatatirea starii emotionale, fizice si psihice se poate realiza prin terapii alternative, care implica utilizarea sunetului, a luminii si a culorilor in procesul de reabilitare. Aceste elemente, folosite intr-un mod specific, pot influenta anumiti stimuli din corp pentru a genera anumite stari.

Un beneficiu semnificativ al acestor terapii poate fi reprezentat de reducerea anxietatii si a stresului. De asemenea, poate face referire si la recuperarea fizica in cazul anumitor afectiuni sau la reducerea tulburarilor de somn si a depresiei.

Eliberare si vindecare prin muzica

Muzica poate fi o modalitate de exprimare a oamenilor, dar si o modalitate prin care acestia isi descarca emotiile, tensiunile si starile de anxietate. Cantatul la toba djembe este un exemplu de modalitate prin care oamenii se pot conecta profund cu sinele lor, inducandu-le o stare meditativa de relaxare.

Odata ce practicantii invata sunetele de baza si ritmurile, pot ajunge sa le inteleaga si sa le foloseasca intr-un mod intuitiv. Pe langa beneficiile mentionate anterior, aceasta metoda de reabilitare ofera si alte beneficii, precum:

  • Dezvoltarea exprimarii creative
  • Dezvoltarea competentelor fizice, emotionale si sociale
  • Consolidarea increderii in sine
  • Imbunatatirea comunicarii

Orice persoana care simte ca are nevoie de ajutor pe plan emotional si spiritual poate participa la un astfel de curs. Unele persoane pot obtine o viziune noua asupra vietii, noi modalitati de atingere a echilibrului spiritual si emotional, dar si o oportunitate de conexiune cu alti oameni.

Reducerea durerilor si a presiunii cu ajutorul apei

Apa este o componenta a naturii care poate avea proprietati vindecatoare, folosita in diverse conditii. Pentru persoanele care au probleme cu mobilitatea sau cu circulatia, sesiunile de hidrokinetoterapie pot fi o varianta optima de recuperare.

Aceasta terapie poate oferi beneficii diverse pe langa cele de natura fizica, precum:

  1. Imbunatatirea calitatii somnului
  2. Imbunatatirea increderii in sine
  3. Imbunatatirea starii emotionale de ansamblu

Apa poate fi vindecatoare nu doar pentru pacientii cu afectiuni medicale mai complexe, ci si pentru sportivi. Datorita miscarii intense pe care acestia o fac, pot avea diverse accidente la nivelul genunchilor, umerilor, gleznelor sau spatelui. Terapia cu apa ii poate ajuta sa se recupereze si sa isi poata desfasura eficient activitatea in continuare.

Teama de o noua accidentare poate fi un alt motiv pentru care pacientii prefera recuperarea in apa in locul celei pe uscat. Durerea poate fi mult redusa datorita efectului de plutire in apa, astfel ca exercitiile de recuperare se desfasoara mult mai usor.

Terapii holistice: masaj, detoxifiere si regenerare

Lumea este bogata in culturi si abordari diferite in privinta vindecarii fizice si spirituale. Abordarea holistica a vindecarii se refera la vindecarea unei persoane in ansamblul ei, fara o atentie deosebita asupra unui singur aspect. In acest sens, iata cateva metode de vindecare holistica benefice pentru organism:

MetodeDescriere
Terapia prin plutireCrearea unui mediu cu gravitatie 0 pentru relaxare, eliberare emotionala, ameliorarea durerilor, imbunatatirea somnului
Masaj pe meridian Fo-howImbunatateste circulatia sangelui, energia corpului si stimuleaza sistemul limfatic
DetoxifiereImbunatatirea calitatii pielii, a sistemului digestiv si a bunastarii psihice si spirituale

O alta metoda holistica este baia ionica pentru picioare, care are proprietati detoxifiante. Aceasta metoda stimuleaza sistemul limfatic si eficientizeaza eliminarea toxinelor din organism, in timp ce contribuie la relaxarea picioarelor.

Din punct de vedere al oaselor si articulatiilor, o alta metoda benefica este ajustarea osteo-articulara. Aceasta corecteaza diverse afectiuni precum luxatiile sau presiunea osoasa si elimina interferentele acestor afectiuni cu sistemul nervos.

O abordare diferita asupra sanatatii organismului

Aceste metode si terapii de vindecare alternative pot contribui la sanatatea organismului per ansamblu, atat fizica, cat si psihica si spirituala. Ele pot fi percepute ca metode prietenoase si distractive de vindecare si reabilitare.

Terapia prin sunet, lumina si culori, precum si cursurile de djembe, pot ajuta oamenii sa se elibereze de blocaje emotionale, de stres si de anxietate. De asemenea, pot ajuta la schimbarea perspectivei asupra vietii lor si la conturarea unei imagini de sine mai bune.

Exista o multime de metode care pot fi abordare, in functie de problemele si nevoile fiecarui om in parte. Astfel, masajul specific si detoxifierea pot stimula organismul si pot ameliora anumite probleme fizice, iar apa poate relaxa organismul, inducand armonie intre trup, minte si suflet.

Author: Succes Grup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *